A Voltadora oferim tradició i elegància per a l’ús de la bicicleta. Des de la patent del tradicional seient B17 fins a l’avanguarda de la nova línia  C17. Continuem treballant en Brooksengland, a Voltadora Bicicletes busquem unir la tradició amb l’avantguardisme dels accessoris per a les bicicletes.

L’any 1865 John Boutle Brooks va marxar del seu poble natal Hinckley (comtat de Leicestershire), amb només 20£ a la butxaca. Es va instal.lar a Birmingham, on al 1866 fundar una empresa d’arnesos per a cavalls i articles de cuir en general (JB Brooks & Co). Al 1878, la sobtada mort del seu cavall li va donar un cop d’inspiració… Amb l’imposibilitat de poder tenir un altre cavall, es va veure obligat a utilitzar la bicicleta per desplaçar-se de casa al lloc de treball. Al adonar-se’n que el seient era molt incòmode, es va comprometre a fer alguna cosa al respecte. El 28 d’octubre de 1882, el Sr. Brooks va patentar el seu primer seient artesanal.

 

Ciclistes de tots els llocs van agrair molt la proposta i el nou producte va esdevenir un èxit. L’empresa va arribar a ser reconeguda i respectada per la seva preciosa artesania alhora de treballar els seients de bicicleta amb cuir. Prompte va començar a fabricar alforges i accessoris per la bicicleta i motocicleta. Les tècniques tradicionals de manufactura dels seients de cuir i accessoris, es van heretar generació en generació pels artesans de la companyia que va créixer a càrrec de la família Brooks fins 1958.Al 1962, Brooks es va convertir en part de la Raleigh Bicycle Company i es va traslladar a les instal.lacions actuals de Smethwick (West Midlands), a pocs kilòmetres de la ubicació original.

                              

Els dissenys de Brooks són sinònim de tradició i l’elegància britànica. Els diferents models de seients i accessoris, estant elaborats amb cuir, llana i materials orgànics, resistents a les diferents condicions climàtiques. Avui en dia aquesta firma anglesa és un referent dintre del món de la bicicleta urbana i pels amants del cicloturisme. El seient B17, ha esdevingut un clàssic. Aquest model ha estat el més venut durant més d’un segle i ha sobreviscut pràcticament sense canvis des que es va presentar a la dècada de 1890. Tot i que pesen més que les seients fabricats de plàstic modern o amb fibra de carbono, el seu disseny tradicional amb cuir aporta més confort per a recórrer llargues distàncies.